dijous, 12 de març del 2015

XERRADA DE TERESA TARRAGÓ A L’INS DE TERRASSA


Dijous dia 19 de febrer la investigadora i empresària Teresa Tarragó ha exposat una xerrada en l’IES de Terrassa en les activitats d’emprenedoria que desenvolupa el Departament de FOL.

Teresa és responsable i creadora de l'empresa Iproteos, que és una empresa ubicada a Parc Tecnològic de Ciències de Barcelona, està concretament al costat de la Universitat de Barcelona.

Els seus laboratoris es troben en un edifici amb diferents empreses que també fan investigació. És una empresa que intenta traslladar al mercat les investigacions biomèdiques.

El principal objectiu d’aquesta empresa és la investigació i desenvolupament de medicaments per al tractament de les malalties mentals com és l’esquizofrènia.

Desenvolupen inhibidors de la prolil oligopeptidasa aïllats d’extractes de plantes procedents de la medicina tradicional per al tractament de dèficits cognitius associats a aquestes malalties mentals.

Per conèixer com actuen aquestes proteïnes utilitzen el servei del Sincrotró Alba de Cerdanyola del Vallés que és un accelerador de partícules.

Aquest procés és molt útil per veure els resultats i com actuen aquest medicaments.

La Teresa ens ha explicat la seva vida, com ha anat evolucionant com a persona, investigadora i empresària. Una noia inquieta d’un poble de mil habitants com és Corbera d’Ebre (Terra Alta) ha aconseguit evolucionar i muntar una empresa que es dedica a la investigació a Catalunya, amb molts premis i reconeixements.

També és molt interessant una forma que ha tingut aquesta empresa de finançar-se a través del crowdfunding, micromecentatge per accions. Ha estat la primera empresa biomèdica en cercar capital a partir de les aportacions participatives de capital a través del portal creoentuproyecto.com i ara assessora a altres empreses que es dediquen a la investigació i necessiten financiació.

Ha estat una jornada entranyable amb un públic molt jove, com són els alumnes d’FP i Batxillerat de l’INS de Terrassa amb ganes d’escoltar una història personal d’emprenedoria.

Les claus del seu èxit: treball en equip, parlar, escoltar, humilitat i esforç.

Hem de perdre la por al fracàs i saber sortir de la zona de confort que moltes vegades ens paralitza els processos de creixement personal. Persones com la Teresa Tarragó són molt importants per que aquest país pugui continuar creixent.

Elena Jaro Professora de FOL

INS de Terrassa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada